Yaz aylarının yoğun sıcaklık nedeni ile sağlığı olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Dinç şu açıklamalarda bulundu:
“Güneşin dik açı ile vücuda temas etmesi sadece cilt problemlerine neden olmaz. Sıcak havada dikkat edilmeyen beslenme şekli tansiyon dengesizliğine, halsizliğe, baygınlıklara, hazımsızlığa ve aşırı strese sebep olabilir. Bu sebeple beslenme şekli mevsime göre düzenlenmelidir. Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda daha çok mevsim ürünleri olan domates, salatalık gibi taze ürünler tüketilmeli, hafif peynir ve zeytinden yararlanılmalıdır. İçecek olarak ise kafeinli içecekleri oldukça az tüketmeye özen gösterilmelidir. Diğer öğünlerde ise mevsim meyvelerinin ve sebzelerinin tüketilmesi elbette kaçınılmaz olmalıdır. Bununla beraber yağlı yemeklerden ziyade haşlama, ızgara ya da benmari usulü pişirilmiş yemekler tercih edilmelidir. Terleme olayının da fazla olduğu bu aylarda fazla baharat tüketilmemelidir. Sulu meyve ve sebzelerde ölçülü miktarda tüketilmeli, su içmeye özen gösterilmelidir. Harareti aldığına inanılan gazlı içeceklerden ise kaçınılmalıdır. Gazlı içecekler daha fazla hararet yapar ve içtikçe kesilecek hissi verir. Fakat bu tüketim fazlalığı mide şikâyetlerine ve yaz hastalığı olan ishale sebep olabilir. Sağlıklı beslenmeye özen gösteren her birey halsizlik hazımsızlık, stres, çarpıntı, tansiyon dengesizliği gibi pek çok olumsuzluktan da korunmuş olur.”
Dinç; yaz sıcaklarının sebep olduğu olumsuzluklardan korunmak için kullanılabilecek bazı doğal ürünlerden bahsetti:
“Yaz sıcaklarında insanları en fazla bunaltan şey elbette hararettir. Kışın bolca içtiğimiz adaçayı, nane çayı, ıhlamur aslında hararet kesici etkileri olan çaylardır. Siyah çay yerine gün içerisinde bu bitkilerden yararlanmak çok daha faydalı olacaktır. Sıcakların sebep olduğu tansiyonu dengelemek adına ise hawthorn berry olarak da bilinen alıç kapsüllerinden yararlanılabilir. Halsizlik ve çabuk yorulma gibi durumları bloke etmek adına ise Kırmızı Kore Ginseng’i en ideal bitkidir. Bu bitkinin de tablet olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca enerji ve dinçlik vermesi açısından harnup pekmezi de yaz döneminde kullanılabilir. Sindirim sistemine de fayda eden harnup hazımsızlığın da önüne geçebilir.”
Dinç bu açıklamaları yaparken yazın sıkça terlemenin sorun olduğu gibi vücuttan toksin atılmasına yardımcı olduğunun da altını çizdi. Bu sebeple sıvı tüketimine ağırlık verilmesinin önemli olduğunu belirterek yukarıda belirtilen ek gıdaların zararlı madde olarak bilinen toksinlerin vücuttan daha kolay atılmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Vücutta biriken toksinlerin ise özellikle ileriki yaşlarda pek çok hastalığı ve kanseri dahi tetikleyebileceğini vurguladı.
1989 yılında bal üretimi ile faaliyetine başlayan Aksu Vital, ilerleyen yıllarda doğal ürünler konusunda uzmanlaştı. Bugün 25 yıllık tecrübesiyle Aksu Vital, Shiffa Home, Avicenna, Vitalest, Softem, Natural Hekimce markaları altında gıda, gıda takviyeleri ve dermo kozmetik ürünler üretmektedir. Aksu Vital, bal, pekmez,bitkisel yağlar, bitkisel kremler, bitkisel şampuanlar,bitkisel sabunlar, sporcu ürünleri, bitkisel çaylar, öğütülmüş ürünler, gibi zengin ürün çeşitleri ile insanlığa sağlıklı, dinç ve formda bir yaşam sunuyor.