Anasayfa / Haberler / Ekonomi Haberleri / Petrol Ofisi’ni satın alan Vitol’den ilk açıklama

Petrol Ofisi’ni satın alan Vitol’den ilk açıklama

Hollanda merkezli enerji ticareti şirketi Vitol Grubu’nun Başkan ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Ian Taylor, Petrol Ofisi’nin Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olduğuna dikkati çekerek, “Türkiye güçlü ekonomik performansa ve büyüyen enerji ürünleri talebine sahip bir ülke. Petrol Ofisi’ni satın alarak büyüyen bir piyasaya güçlü bir yatırım yaptık.” ifadelerini kullandı.

Vitol Grubu’nun resmi internet sitesinde şirketin Petrol Ofisi alımına ilişkin yer alan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Taylor, Avusturyalı OMV şirketinin yüzde 100 hissesine sahip olduğu OMV Petrol Ofisi ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini belirtti.

Petrol Ofisi’nin Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olduğuna ve OMV’nin iştiraki konumundayken, sağlık, emniyet, güvenlik ve çevre konularında yüksek standartlara odaklandığına değinen Taylor, “Biz de bu müthiş performansı sürdürmeye çalışacağız. Türkiye güçlü ekonomik performansa ve büyüyen enerji ürünleri talebine sahip bir ülke. Petrol Ofisi ile büyüyen bir piyasaya güçlü bir yatırım yaptık.” değerlendirmesinde bulundu.

Petrol Ofisi’ni satın alacağı açıklanan Vitol Grubu bünyesinde 10 ayrı şirket bulunurken, şirket en büyük operasyonları Cenevre, Houston, Londra ve Singapur’da olmak üzere 40 ayrı ofiste faaliyet gösteriyor.

Şirketin 2014’te 270 milyar dolar olan hasılatı petrol fiyatlarındaki gerileme ile 2015’te 168 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Rafinaj, ticaret, depolama, elektrik üretimi gibi alanlarda faaliyetleri bulunan şirket, yıllık 303 milyon ton petrol ve gaz nakliyatı ile günlük 6 milyon ton ham petrol ve ürünün ticaretini gerçekleştiriyor.

– Petrol Ofisi, Türkiye pazarında en yüksek paya sahip

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2015 Yılı Petrol Piyasası Raporu’na göre, OMV’nin geçen yıl satışa çıkardığı Petrol Ofisi,Türkiye akaryakıt pazarında yüzde 24 ile en yüksek payı elinde bulunduruyor.

Suudi Aramco ve Azerbaycan şirketi Socar’ın da teklif verdiği Petrol Ofisi, Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumunda bulunuyor. Petrol Ofisi, halihazırda bin 700’ün üzerinde akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası 11 akaryakıt ve 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1,17 milyon metreküpü aşan depolama kapasitesiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

OMV’nin yüzde 100 hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi’ni 1 milyar 368 milyon avroya Vitol Grup’a satma kararı dün açıklanmıştı. OMV’den satışa ilişkin yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen OMV CEO’su Rainer Seele, Petrol Ofisi’ni şirketin değer zincirine entegre edilemediği için satışa çıkarıldığını dile getirmişti.

Bu yüzden, aldıkları kararın şirket stratejisi çerçevesinde doğru ve gerekli olduğunu belirten Seele, “Zorlu piyasa koşullarında müzakereleri başarıyla tamamlamaktan memnunum.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Hakkında mbahsi

Cevapla

x

Check Also

Fındık işçilerine 100 lira yevmiye

Giresun’da fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesinin asgari 100 lira olarak belirlendiği bildirildi. Abone ...

İngiltere’de memurlara zam

İngiltere Maliye Bakanı Sunak, hükümetin, kamu çalışanlarının Kovid-19 salgını döneminde ortaya koyduğu katkının farkında olduğunu ...

Son dakika… Gram altın fiyatı rekor kırdı

Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı 406 liranın üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Gram ...

Tuncay Özilhan: ’Sürdürülebilirliğimiz için tarıma odaklanmalıyız’

COVID-19 salgını, insanlığın temel meselelerinden biri olan yeterli beslenme için tarımsal üretimin önemini bir kez ...

İhracatta sanal rotamız Latin Amerika

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İHBİR) dijital ihracat sürecinin başlamasıyla birlikte ...

TÜRSAB’ın koronavirüs raporu, dünyadan takdir kazandı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin “Koronavirüs (Kovid-19) Sonrası Nasıl Bir Dünya Bizi Bekliyor?” başlıklı raporu, dünyanın ...

Rusya petrol üretiminde OPEC hedefine yaklaştı

Rusya’nın petrol üretimi Haziran’da günde 9.32 milyon varile düşerek OPEC hedefine yaklaştı. Abone Ol

O ülkede perakende depremi! 12 bin kişiyi işten çıkaracaklar

Ülkede 23 Mart’tan bu yana devam eden karantinadan kademeli çıkış yönünde atılan adımlara rağmen, perakende ...

Güneydoğu’dan yılın ilk yarısında yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracat yapıldı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyesi firmalarca, yılın ocak-haziran döneminde 3 milyar 981 milyon 850 ...

TAV EASA’nın COVID-19 protokolünü imzaladı

TAV Havalimanları’nın dört ülkede işlettiği dokuz havalimanı Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından oluşturulan “Havacılık ...