Tam tahıllı ve lifler
Lifli gıdalar sizi tok tutuyor. İngiltere’de yapılan bir araştırma, günde fazladan 14 gram lif yiyenlerin kalori alımını yüzde 10 azalttıklarını gösteriyor. Elma, yaban mersini, kivi, mango, hurma ve ahudududa bol miktarda lif ve çok az şeker bulunuyor. Armut da günlük lif ihtiyacınızın yüzde 15’ini karşılıyor. Birçok meyvede olduğu gibi armudu kabuklarını soymadan yerseniz sizi daha fazla tok tutar, sindirime yardım eder.
Her yemekle birlikte yarım greyfurt yemek de haftada 450 gram vermenize yardım edebilir. Çünkü greyfurt yağ depolayan insülin hormonunu düzenliyor.
Arpa, kepek, bulgur ve darı gibi tahılları içeren gevrekler de protein ve lif bakımından zengindir. Lifli sebzeler ise şöyle: mısır, enginar, lahana, kara lahana, kıvırcık salata ve kabağın her türü.