Anasayfa / Haberler / Otomobil Haberleri / İpek Yolu Rallisi Sultanahmet Meydanı’ndan başladı

İpek Yolu Rallisi Sultanahmet Meydanı’ndan başladı

İpek Yolu Rallisi Sultanahmet Meydanı'ndan başladı

Dünya’nın en uzun rallisi olarak bilinen İpek Yolu Rallisi Sultanahmet Meydanı’ndan başladı. 15 araç ve 30 yarışmacının katılımıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ralli, çeşitli ülke etaplarının geçilmesinin ardından 28 Ağustos’ta Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da sona erecek.

Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği’nin organize ettiği ve Avrupa Birliği ile Dışişleri Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen İpek Yolu Rallisi’nin Sultanahmet Meydanı’ndan başladı.
Bu yıl üçüncüsü organize edilen ve dünyanın en uzun rallisi olarak bilinen yarışmanın başlangıç törenine Doğu-Batı Dostluk Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, İstanbul’daki AB üyesi ülkelerin başkonsolosluk temsilcileri, özel sektör ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve otomobilseverler katıldı.
Törenin ardından 15 araç ve 30 yarışmacının katılımıyla Sultanahmet Meydanı’ndan başlayan rallinin Türkiye etabında İstanbul’un yanı sıra Ankara da yer alıyor.
Yarışma kapsamında Türkiye’nin ardından İran, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Çin geçilecek. Ralliye katılan araçlar, 28 Ağustos’ta Moğolistan’a ulaşacak.
Ralli Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da sona erecek.
Törende bir konuşma yapan konuşan Doğu-Batı Dostluk Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, “İstanbul startıyla birlikte Moğolistan etabını başlatacağız. Bu yarışmaya 7 ülkeden arkadaşlarımız katılıyor. Almanya, İtalya, Avusturya, Moldovya, Fransa, İngiltere ve Türkiye’den katılan arkadaşlarımız var. Orta Asya bizim için bir bilinmeyen, gerçekten çok güzel bir coğrafya. Üçüncü sefer bu coğrafyaya gidiyoruz. Bizim bu coğrafyaya gitmemizin sebebi doğu ve batı medeniyeti. Bu zamana kadar birbirlerine küskün bu iki medeniyetin bir parçası, bir köprüsü olmayı çok istiyoruz. Bu iki medeniyetin ne birbirlerinden fazlası var ne de birbirlerinden bir eksiği var. Önemli olan bunları bir arada buluşturmak. Türkiye bu aradaki köprünün en uzun parçası. Yarışmacılarımız döndükleri zaman umarım en güzel anılarıyla bu macerayı paylaşırlar. Bu da gelecek seneye bir motivasyon olur” dedi.
Ralliye katılmak için Almanya’dan gelen Semiye Serin, “Öncelikle çok heyecanlıyım. Rallinin etabı beni çok heyecanlandırdı. Asya kıtasına geçmiş olmayı şimdiye kadar hayal etmedim. Çünkü herkes gibi Hindistan gezisi ya da Japonya ve Çin gezisi vardı. Özellikle Türkistan, Türkmenistan, İran beni çok heyecanlandırıyor. Bunların ardından Özbekistan’a geçeceğiz. Semerkant, Buhara benim için şimdiye kadar gitmeyi düşünemediğim, aslında hayal edip gidebileceğimi bilmediğim yerlerdi. O yüzden heyecanlıyım açıkçası” diye konuştu.
Antalya’dan gelerek ralliye katılan Gülay Karakimseliler ise, “İlk kez katılıyorum. Antalya’dan geldim. Uzun yıllar İstanbul’da yaşadım. Hep merak ettiğim bir parkurdu bu. Emekli olduktan sonra ilk yapacağım şey bu olacak demiştim, hayallerimi gerçekleştiriyorum. İran’ı merak ediyorum. Türki Cumhuriyetleri merak ediyorum. Hepsini görebilecek olmak beni tabi ki heyecanlandırıyor” dedi.
28 AĞUSTOS’TA ULANBATOR’DA SONA ERECEK
Konuşmaların ardından Türk bayrağıyla başlangıç işareti verildi ve 3. İpek Yolu Ralli’si Sultanahmet Meydanı’ndan başladı. Ralliye katılan araçlar korna çalarak Sultanahmet Meydanı’ndan hareket etti. Ralli’de İstanbul’dan sonraki durak Ankara olacak. 15 araç ve 30 yarışmacının katıldığı rallide Türkiye’nin ardından İran, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Çin geçilecek. 3. İpekyolu Rallisi 28 Ağustos’ta Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da sona erecek.

Hakkında mbahsi

Cevapla

x

Check Also

Kontrolden çıkan otomobil benzin istasyonuna daldı

Kırşehir’de kontrolden çıkan otomobil benzin istasyonuna dalmıştı, kaza anının güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı. Kaza, ...

Aşırı hızlı otomobil evin önünde oturanlara çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Adana’da aşırı hız nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, evin önünde oturan 4 kişiye çarptı. Güvenlik kamerasına ...

10 dakikada yüzde 80’e ulaşıyor: “Dünyanın en hızlı şarj olan otomobili”

Çinli marka Zeekr, 2025 model 007 sedanını tanıttı. Elektrikli araçta en önemli değişiklik ikinci nesil ...

Avrupa’nın en çok satılan otomobil modelleri belli oldu: Tesla’dan şaşırtan düşüş

Avrupa’da 2024 yılının ilk yarısında en çok satan otomobil modelleri belli oldu. Geçen yılın en ...

Yeni Cupra Formentor Türkiye’de satışa sunuldu: Fiyatları belli oldu

Tamamen yenilenen ön ve arka tasarımı, güncellenen motor seçenekleri, yenilenen iç tasarımı ve yeni donanım ...

Türkiye’de şarj istasyonu sayısı artıyor

Türkiye’de elektrikli otomobil satışları artmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak şarj istasyonu sayısında da ciddi ...

İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor. Yeni uygulama aracını galeri veya yetkili satıcı üzerinden ...

Togg’un yeni modeli için test süreci başladı: 2025’te lansman yapılacak

Togg’un C araç segmentindeki mobilite cihazı T10F’in mühendislik testleri süreci başladı. T10F’in 2025’in ilk çeyreğinde ...

Şarj bağlı elektrik tüketimi beklentileri aştı

Türkiye’de artan elektrikli araç kullanımıyla birlikte şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi temmuzda önceki aya göre ...

Tesla Cybertruck, ilk ölümlü kazasını yaptı

ABD’nin Teksas eyaletinde Tesla marka bir Cybertruck, yaptığı kazanın ardından alev aldı. Federal yetkililer, sürücünün ...