Anasayfa / Haberler / Yerel Haberler / PKK ve Esed Türkiye’ye karşı birleşiyor

PKK ve Esed Türkiye’ye karşı birleşiyor

Fırat Kalkanı’nın Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan Halep’in Bab ilçesini terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmak üzere olması, PYD/PKK ve rejimin endişelerini artırdı.

PYD/PKK, harekatın Bab’dan sonra gerek Münbiç ilçesi gerek Türkiye sınırındaki Azez ilçesinin güney kesimlerine yönelmesinden korkuyor. 

Terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile Esed rejimi temsilcileri arasında dün Suriye’nin Lazkiye ilinde bulunan Hımeymim hava üssünde bir toplantı yapıldı.

Rusya’nın kontrolündeki üste toplantıya katılan bir kaynağın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Rus yetkililerin arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmede taraflar Fırat Kalkanı Harekatı’nın sonraki aşamalarını değerlendirdi.

Örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Azez ilçesisinin güneyindeki toprakları hedef almasına engel olmak için buralara Esed rejiminin bayrak çekmesini önerdi.

Rejim heyeti de TSK ve ÖSO hakimiyetinin genişlememesi için örgütün önerisini kabul etti.

Hımeymim üssündeki görüşmede, Tel Rıfat, Minnig, Meranaz, Deyr Cemal, Ayn Dakna ve Mayer yerleşim bölgelerine göstermelik olarak rejim bayrakları yerleştirilmesi konusunda PYD/PKK ile rejim anlaşmaya vardı.

PYD/PKK’nın hedefi

PYD/PKK, rejim bölgesi olarak göstermeyi planladığı 6 bölgeye, Fırat Nehri’nin batısı ile doğusunda hakim olduğu toprakları birleştirmek için ihtiyaç duyuyor.

Örgüt, söz konusu 6 bölgenin devamında Bab ilçesini DEAŞ’tan alarak Türkiye-Suriye sınırındaki terör kuşağını tamamlamak istiyordu. Ancak Bab merkezine sokulan Fırat Kalkanı, bu hedefe engel olmak üzere.

PYD/PKK, Hatay ilinin karşısına denk düşen Afrin ilçesinden başlayarak sınır boyunca uzanan ve Türkiye-Suriye-Irak sınırı üçgeninde sona eren bir hakimiyet bölgesi kurmaya çalışıyor.

Azez’de protestolar

Türkiye sınırındaki Azez ilçesine göç eden yüzlerce Tel Rıfatlı, PYD/PKK‘nın bölgedeki köyleri rejime devredeceği haberleri üzerine protesto düzenledi.

Es-Selame çadır kentindeki gösteride, ellerinde devrim bayraklarını sallayan Suriyeliler, köyleriyle ilgili pazarlık yapılmasına tepki gösterdi. Tel Rıfatlı sakinlerden Beşşir Alito, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Rejim ve PYD aynı safta. Birbirinden farkı yok. Köylerimizin rejime bırakılmasını kabul etmeyiz. Oralara geri döneceğiz.” diye konuştu.

Hakkında mbahsi

Cevapla

x

Check Also

Polisin kaza kurşunu kamerada

İstanbul'da bir polis memuru ile hırsızlık şüphesiyle yakalandıktan sonra kaçmaya çalışan bir zanlı arasındaki o anlar güvenlik kamerasında...

Survivor’a şiirli veda…

Survivor 2017'de bu hafta elenen isim belli oldu.

Sahte altın sikkeli dolandırıcılar yakalandı

Telefonda yüklü miktarda parayla çekilmiş fotoğraflar bulundu. Altın sikke dolandırıcıları polisin dikkati sayesinde yakalandı

Fadik Sevin Atasoy’a ırkçı saldırı: ”Defol git !”

Uzun süredir Los Angeles’ta yaşayan oyuncu Fadik Sevin Atasoy, önceki gün ırkçı saldırıya maruz kaldı.

40 ton sahte içki, 100 ton ham madde yakalandı

İzmir'in Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde düzenlenen sahte içki operasyonunda ele geçirilenler şoke etti.

Tesla hisselerini kaybetmek üzere

Dünyaca tanınan Goldman Sachs bankasının analistleri, Tesla`nın gidişatının iç açıcı olmadığını ifade etti.

Avusturya’ya siber saldırı yapan Türk çıktı

Avusturya'nın resmi makamlarına gerçekleştirilen sanal saldırıların arkasındaki Türk hackerın kimliğinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Türk Lirası’na Fitch dopingi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Fitch`in not indirmesinin ardından çok yüksek seviyede dolar fiyatı bekliyorlardı. O tarihten bugüne kadar da Türk lirası yaklaşık %8 değer kazandı" dedi.

122 bin kişinin telefonunda ByLock çıktı

MİT, telefonunda FETÖ’nün kullandığı kriptolu mesajlaşma ağı ByLock bulunduğu tespit edilen 122 bin kişilik listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.

SGK ile ilgili para cezalarına yeni düzenleme

Sigortalı hizmetlerinin aylık prim hizmet belgesinde bildirilmediği veya eksik bildirildiğini tespit edilmesi durumunda, para cezası veriliyor