Mantar Sote
Malzemeler: 1 paket kültür mantarı (400 gr)
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı kapya biber
1 adet çarliston biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
İsteğe göre 10-15 adet çeri domates
Yapılışı:
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Mantarları hızlıca sudan geçirip boyuna 4 parçaya bölün ve kenara ayırın. Kapya biberleri ve çarliston biberin saplarını çıkartıp boyuna 2 parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarttıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın. Yağı tavaya alın. Üzerine soğan,sarımsak ve bibeleri ekleyerek 2-3 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin. Sotelediğiniz biberleri bir tabağa alın, tavaya biraz yağ ilave ederek doğradığınız mantarları üzerine ekleyin. Mantarları 3-4 dakika kadar soteledikten sonra üzerine biberleri ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırıp 2 dakika daha soteleyin ve ocaktan alarak servis edin.