Bal Kabaklı Krep
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı bal kabağı püresi
2 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta, un, süt, kabartma tozu, bal kabağı püresini iyice karıştırın. Elde edilen karışım üç eşit parçaya bölünür. Yağsız tavaya bir kepçe yardımıyla ince olacak şekilde yayın. Kısık ateşte önce bir yüzünü sonra parçalanmayacak şekilde çevirerek arka yüzünü pişirin. Pişmiş kreplerden biri tabağa yerleştirin ve ılıdıktan sonra üzerine dilimlenmiş muzu ve yaban mersini serpin. Üzerine biraz bal gezdirin. Üstünü pişmiş kreple kapatın ve bu krepe de aynı işlemi uygulayın.