Alıç Meyvesi
Birçok yönden sağlığa olumlu etkileri olan alıç doğal bir antioksidan olduğu için, serbest radikaller ile mücadele eder, hücre zarını yeniler, DNA’nın yapısını yeniler. Alıç, kalp hastalıklarına karşı mücadele eder, arter sağlığını korur, yüksek tansiyonu ve kandaki kolestrolü kontrol altına alır. Solunum ve dolaşım sistemini korur, ciltte oluşan yanık, çıban, iltihap ve yaraları tedavi eder. Kanser riskini azaltan alıç, kan damarlarını onarır ve kanın akışını düzenler.
Göğüs ağrılarını dindiren alıç, bağışıklık sistemini güçlendirir, korku, endişe ve stres ile mücadele eder, insomnia ile mücadele eder, sindirim sistemini korur, enerji sağlar ve karaciğer sağlığını korur. Alıç, iyi bir kalori yakıcıdır ve hazımsızlığı gidermeye yardımcı olur. Sıcak basmalarını dindiren alıç, iyi bir antioksidan kaynağıdır ve enfeksiyonların, özellikle bağırsak enfeksiyonlarının giderilmesine yardımcı olur.