Türkiye’de margarin tüketimi dünya ortalamasının çok altında
Prof. Dr. Besler, “Yetişkin bir bireyin günlük yağ tüketiminin 60–70 gram olması, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) tavsiyeleri arasındadır. Bu yağın üçte birinin doymuş, üçte birinin tekli doymamış, üçte birinin de çoklu doymamış olarak tüketilmesi önerilmektedir. İnsanların günlük enerjilerinin %30’unu, hatta enerji ihtiyacı yüksek olanların %35’ini yağlardan sağlaması gerekir. Oysa bu oran, ortalama Türk insanında %24’dür.
Kısacası margarin tüketmekten kaçınmamalıyız. Türkiye’de kişi başına yılda ortalama 2.2 kg margarin tüketilmektedir.Bu miktar, İngiltere’de 8, Danimarka ve Hollanda’da 18, Belçika’da 26, Singapur’da 45 kg.’dır. Bu değerlere bakıldığında tüketicilerin gelişmiş ülkeler düzeyinde margarin kullanmalarında hiçbir sakınca olmadığı görülür” şeklinde konuştu.
Kaynak: www.7gercek.com