Greyfurt
C vitamini deposu olan greyfurt, günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamak için ideal bir meyve. Vücut direncini artırmak için ister dilimleyerek tüketebilir, isterseniz de suyunu sıkarak içebilirsiniz.
Saklama süresi: Buzdolabının meyvelik kısmında 1 hafta
Besinlerin, buzdolabında saklama sürelerinin ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz?
Ayva
Zengin lif içeriği olduğu için tok tutucu özelliği olan ayva, aromatik kokusundan dolayı yemekten önce iştah açıcı bir etki de gösterir. Aynı zamanda orta seviyede bir C vitamini kaynağıdır.
Saklama süresi: Buzdolabının meyvelik kısmında 3-5 derecede 3-5 ay
Hindi eti
Kırmızı et ve tavuk etine oranla daha az miktarda yağ içeren hindi eti, özellikle kalp hastalarına önerilen hayvansal kaynaklı besinlerden bir tanesi. İçerdiği demir oranı bakımından kırmızı ete benzeyen hindi eti, yemeklerimiz için yeni bir lezzet alternatifi.
Saklama süresi: Buzdolabının dondurucu kısmında –12/-15 derecede 6 ay (kendi kağıdında ya da poşetinde)
Protein kaynağı olan yumurta
Günlük besin öğesi ihtiyaçlarımızı karşılayan temel besin maddelerinden bir tanesidir. Beyaz kısmında karbonhidrat, sarı kısmında ise protein ve yağ içeriği daha fazladır. Aynı zamanda yumurta, iyi bir demir ve fosfor kaynağıdır. Ancak yüksek oranda kolestrol içerdiği için kalp damar hastalarının dikkatli bir şekilde tüketmeleri gerekir.
Saklama süresi: Buzdolabının yumurtalık kısmında 1 hafta
Dondurulmuş besinler
Özellikle etler, buzu çözdürüldükten sonra yeniden dondurulmamalı. Buz çözme işlemi, oda sıcaklığında, soba/radyatör üzerinde ve altında, hafif ateşte veya güneşli yerlerde yapılmamalı, buzdolabının alt raflarında bekletilerek gerçekleştirilmeli. Çözülmüş besinler de bekletilmeden pişirilmeli.
Dana ya da kuzu eti
Hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik miktarlarda, yassı şekilde paketlenmiş olarak saklanmalıdır.
Saklama süresi: Buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 3-4 ay süreyle dondurularak saklanabilir.