Anasayfa / Sağlık / Kadın Sağlığı / Gebelik Depresyonuna İyi Gelen Öneriler

Gebelik Depresyonuna İyi Gelen Öneriler

“İlaç kullanmak istemiyorum” diyorsanız, bu önerilere dikkat!

Depresyon her ne kadar tedavide oldukça başarılı olunan bir hastalık grubu olsa da gebeliğin kendine has bazı özellikleri, bebeği koruma ile ilgili düşüncelerimiz, annede bazen yerli, bazen yersiz olan bebeğe zarar gelmesi ile ilgili endişeler depresyon tedavisini biraz karmaşık hale getiriyor.

Güneş ışığına eş değer ışık bulundurun

Hastalar sıklıkla “İlaç kullanmak istemiyorum, terapi için imkânım yok, bir terapist bulamıyorum, manyetik uyarım tedavisi şu an yaptırmak istemiyorum, daha doğal bir çözüm var mı?” şeklinde sorular soruyor. Bu noktada devreye doğal bir çözüm olan ‘fototerapi’ yani ‘parlak ışık tedavisi’ giriyor. 

Parlak ışığın beynimiz üzerindeki etkisi, uyku düzenleyici etkisi ve güneş ışığından yoksun kaldığımız zaman, depresyon oranındaki artış uzun zamandır biliniyor. Güneş ışığına eş değer bir ışığın bir cihaz aracılığıyla evimize, odamıza, bulunduğumuz yere getirilmesi ve bir tedavi olarak sunulması gayet iyi bir fikir gibi görünüyor.

Fototerapi, birçok genç kadın tarafından tercih ediliyor

Gebelerde bazen mevsimsel özellik gösteren (kış depresyonu, bahar depresyonu gibi döngüleri belirli bir mevsimi takip eden) depresyonlarda parlak ışık terapisi oldukça etkili ve doğala çok yakın bir tedavi biçimi olabiliyor. 

Burada, 10 bin lükslük; yani gün ışığına eş değer bir ışık kaynağının karşısında kişi, doktorunun belirleyeceği protokole göre, genellikle sabah erken saatlerde günde yarım saat kadar oturabiliyor. Kendi günlük işlerini yapabiliyor; orada bulmaca çözebiliyor, kitap okuyabiliyor, örgü örebiliyor.

Işık kaynağından yaklaşık 1 metre uzakta olun

Kişi 30-45 saniyede bir, ışık kaynağına çok kısa bir bakış atıyor. Böylece ışığk gözlere daha çok ulaşıyor ve bu şekilde depresyon tedavisini yapılabiliyor. 

Yayın tarihi: 24.01.2019

Hakkında mbahsi

Cevapla

x

Check Also

Vajina estetiğinizden memnun değil misiniz?

Vajinanın estetik ameliyatları sıklıkla doğum sonrası vajina girişinde yırtık ya da istenmeyen izleri kaldırmak genişleyen vajinayı eski haline getirmek için kullanılmıştır.

Vajinismus Hastalarının 8 Fobisi

Vajinismus, vajinal giriş düşüncesi veya girişimi karşısında gösterilen, istem dışı, bedensel ve ruhsal tepkiler olarak tanımlanır...

Kürtajın Riskleri Nelerdir?

Kürtaj nedir? Kürtaj işlemi öncesi neler yapılmaktadır? Kürtaj nasıl yapılır? Kürtajın riskleri nelerdir? Kürtaj sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Doğum Kontrol Haplarını Kimler Kullanamaz?

Regli ağrısından aşırı tüylenmeye kadar birçok rahatsızlığı da tedavi edici etkiye sahip olan doğum kontrol haplarını kullanmak, her kadın için sağlıklı olmayabilir...

Karın Germe Ameliyatı

Liposuction en sık uygulanan estetik cerrahi ameliyatı, abdominoplasti ise 6.sırada...

Kalsiyum Vücuttaki Demiri Çalıyor

Demir eksikliği ve buna bağlı kansızlık hem çocuklarda, hem genç kız ve kadınlarda ciddi sağlık sorunları yaratıyor...

Adet Düzensizliğine Karşı Bitkisel Kürler

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, adet düzensizliğine karşı testere dişli arslanpençesi bitkisiyle uygulanan bu iki kürü tavsiye ediyor...

Yaz İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

Güneşin artık iyice yüzünü göstermeye başladığı bu mevsimde beslenmemize daha çok dikkat etmemiz gerektiğini belirten Aksu Vital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Senem Dinç yaz aylarında nasıl beslenmek gerektiği konusuna dikkat çekti...

Adet Döneminde Hamile Kalınabilir mi?

Adet kanamasına ilişkin gerçek dışı uydurmalar; vücuttaki kirli kan atılması gibi, zehirli olduğu, vücuttan atılmazsa kişiyi zehirlediği, pis olduğu, bu esnada ilişki kurulursa kısır olunacağı gibi bu şeyler tamamen yanlıştır.

24 Saatte Meme Büyütme Trendi

Son günlerde özellikle Amerika’da sayısı hızla artan, yeni bir trend olarak sunulan ancak cerrahlar arasında tartışma konusu da olan “24 saatlik meme büyütme” konusunu mercek altına aldık...